Isak Peter Brodahl om å vokse opp ved Dælenga

IMG_20150326_094849Jeg vet at en flerbrukshall er virkelig noe vi trenger i Bydelen vår. Jeg har selv vokst opp og bodd hele livet i bydelen og drevet med mange forskjellige aktiviteter og sporter. Og det tilbudet vi får nå er virkelig ikke bra nok. Jeg gikk på bryting i 6 år da jeg var yngre og jeg husker jeg var flau når jeg hadde venner med på treninger pga luften og hvordan det ser ut inne i bryte»rommet» til SP.09.

      isakfotball

Jeg har også brukt Dælenga som en sosial møteplass hele livet hvor jeg har spilt fotball med Grüner, eller bare med venner. Jeg drev også med bryting da jeg var yngre. Jeg har vært innom Brytelokalene flere ganger siden jeg ga meg for 13 år siden. Jeg var igjen innom i går og det er virkelig trist at det ikke er blitt gjort noe for bryterne! De har ett falleferdig lokale, med dårlig luft, alt for mange brytere til for få matter, ved inngangen er det presset inn noen vekter. Jeg husker også at da jeg brøyt for klubben så var det ingen jente garderobe. Det er heller ikke gjort noe med fordi klubben kun har plass til en felles garderobe. Sinnsykt trist at vi behandler brytere som har vunnet store internasjonele konkurranser, representer Norge i OL og vunnet utallige Norgesmesterskap på den måten. Jeg spiller også Basket i Centrum Tigers som ligger på Grünerløkka. Der er kapasiteten sprengt! Barn må vike unna fordi andre lag må låne treningstiden deres pga for få haller! Det er aldri tid for de unge eller de eldre for å ha egentreninger fordi hallen alltid er full. Garderobene på Dælenga er heller ikke noe og skryte av, fotballen fortjener mye bedre enn å måtte skifte i de garderobene.

isakbasket

Jeg har bodd på Grünerløkka hele livet og det har jeg tenkt å fortsette med, men det skremmer meg at de som vokser opp her i dag (og det er mange) og kanskje mine barn en gang i framtiden ikke vil ha et fullverdig aktivitetstilbud. Grünerløkka må jo være ett av de tettest befolkede områdene i dette landet, og jeg er oppriktig redd for at barna som vokser opp ikke vil ha noen organiserte ting å drive med på fritiden.Så jeg håper virkelig at folk forstår at en flebrukshall på Dælenga er virkelig det politikerne må få igang snarest. Slik at vi kan fortsette å utvikle gode boksere, brytere, fotballspillere og andre idrettsutøvere.

 

grunerfotball