Daimi Akin har lagt ned utrolig mye tid på Dælenenga

Daimi Akin er i tillegg til å være Fighter Kickboxingklubbs grunnlegger også en av Norges mest meritterte trenere. Mellom 2006-2013 har hans utøvere vunnet 17 VM-medaljer og 17 EM-medaljer.  I tillegg sørget Akin i perioden 2001-2005 for 8 VM-medaljer  og 5 EM-medaljer, slik at han totalt er ansvarlig for 47 medaljer i perioden 2001-2013. Daimi har lagt ned utrolig mye tid på Dælenga, her er hans uttalelse om framtiden til klubbhuset.

Daimi

Mitt møte med klubbhuset på Dælenenga var i begynnelsen av 1990 tallet med boksing i SP09. Dette var en klubb som var en av landets ledende bokseklubber med en rekke landslagsboksere.

Trenerne Helge Onshuus, Erling Engh og Per Arne Skau var utrolig dyktige til å motivere og flinke til å lære bort. Deres evne til å engasjere og skape tilhørighet var unik og bidro til at mange ungdom fikk et alternativ til det belastede mijøet som var på Grunerløkka på den tiden.

Jeg hadde mange fine år under disse trenerne og lærte utrolig mye som dannet grunnlaget for min leder- og trenerfilosofi.

I 1995 startet vi opp Fighter Kickboxingklubb i klubbhuset på Dælenenga.

Lokalene var gamle, slet med blant annet lekk toalett, løse takplater og maling som flasset av veggene, mugg og råte i dusj og garderobe, ingen garderode for jenter, ingen varme om vinteren (vi måtte ha på oss stilongs om vinteren for å kunne holde varmen når vi trente).

I 2000 fikk vi skrapt sammen 100.000.- kroner i tillegg til mange dugnadstimer fra medlemmene, klarte vi å få bygget en ny jentegarderobe, malte hele lokalet, skiftet toalettet og festet takplatene mm. Lokalene ble oppgradert noe, men det var bare midlertidig og dekket ikke behovet vårt og det bokserne hadde.

Vi vokste ganske raskt og ble i løpet av noen få år norges største og beste kickboxingklubb. Vi fikk vår første verdensmester i 1999 med Henriette Birkeland og neste i 2001 med Mette Solli.

Dessverre egnet ikke lokalene seg til barneaktivitet eller toppidrett som var klubbens prioriteringsområder. Da vi var blitt såpass store fikk vi tilgang til ekstra lokaler i Bjølsenhallen. Vi flyttet barneaktiviteten og toppidretten til Bjølsenhallen i 2005, og fikk med dette mere egnede lokaler til å gi et bedre tilbud og skape mer aktivitet til våre medlemmer.

Fighter Kickboxingklubb er 20 år i år, og på disse årene har vi hatt mange fine år på Dælenenga klubbhus. Uten tilgangen til Bjølsenhallen ville vi ikke klart å bli en av verdens beste kickboxingklubber med en rekke Europa- og verdensmestere og Combat Gamesmester som Thea Therese Næss, Andreas Lødrup, Robert Paulsbyen, Ina Grindheim, Ida Abrahamsen, Andre Holden, Szofia Minda, Christian Kvatningen, Henriette Birkeland og Mette Solli.

Det er mye historie på Dælenenga klubbhus for boksing, bryting, kickboxing og flere andre idretter. Dessverre hjelper det veldig lite når man har landets mest tettbebyggede bydel og samtidig kanskje minst treningsareale per innbygger. Det er mange barn og unge som mangler trenings- og aktivitetstilbud i bydelen,  og en følge av dette kan være at de havner på skråplanet.

La historie være historie gjennom tekst og bilder. La barn og ungdom få bedre oppvekstvilkår gjennom idretten i egnede treningsfasilsiteter hos velfungerende idrettsklubber med dyktige trenere og ledere.

Ja til riving av klubbhuset på Dælenenga og ja til ny flerbrukshall på Dælenenga med nye og egnede lokaler til kickboxing, bryting og boksing.

Med vennlig hilsen
Daimi Akin

Sportslig leder i Fighter Kickboxingklubb

Landslagtrener fullkontakt Norges Kickboxingforbund

Leder av Coaches Committee i WAKO